Striptekenaars SaiSo

Direct sinds het begin van onze vriendschap in 1990 tekenen Jelena Stellaard en ik samen strips. Al snel kwamen we erachter dat Jelena vooral talent heeft voor tekenen en ik voor schrijven. En zo werden de rollen verdeeld. Sinds medio jaren negentig werken we samen onder de naam SaiSo. Door de dagelijkse drukte staat dit inmiddels op een heel laag pitje, maar SaiSo heeft ook mooie hoogtijdagen gekend.

SaiSo Weekly Universiteitskrant Groningen
In het collegejaar 2005 – 2006 mocht SaiSo de wekelijkse strip voor de Universiteitskrant van Groningen verzorgen. Hieronder twee ware klassiekers.

The Murderous Tale of the Witch of Lalala
In oktober 2007 deed SaiSo mee aan het wereldwijde initiatief “24 Hour Comic”. Striptekenaars over de hele wereld bedachten, schreven en tekenden allen binnen 24 uur een strip van 24 pagina’s. SaiSo maakte het spannende sprookje The Murderous Tale of the Witch of Lalala. Hieronder zijn de eerste vier pagina’s van deze strip te lezen. Het volledige verhaal is, samen met een ander verhaal van SaiSo, A Short Cinderella Story, uitgebracht als boekje (€3,50). Voor de liefhebber heb ik nog een stapeltje in mijn bezit.