De oprichting van Studio Vuurvogel is niet uit de lucht komen vallen, maar was de logische optelsom van mijn kennis, ervaring, talenten en interesses. Ik zou voor geen goud weer opnieuw in loondienst willen. Mijn eigen gang kunnen gaan, mijn eigen kansen creëren en op die manier prachtige dingen voor mijn opdrachtgevers kunnen realiseren… Het ondernemerschap zit ingebakken in mijn temperament. Mijn persoonlijkheid in vijf woorden? Resultaatgericht, gestructureerd, betrokken, creatief en nieuwsgierig.

Altijd een tekstschrijver geweest

Toen ik als kind eenmaal de oude typemachine van mijn moeder had ingenomen, ben ik niet meer gestopt met schrijven. Tijdens mijn studies was ik gefascineerd door de effecten en mogelijkheden van tekst. Ik had een tijdje een eigen tijdschrift, vormde een striptekenaarsduo met mijn beste vriendin en vond mijn tekstgerelateerde taken bij mijn toenmalige werkgevers Traffic4u en Biblionet Groningen het leukst. Tegenwoordig ben ik niet alleen copywriter, maar ook content director van een online magazine en schrijver van gedichten en verhalen.

Rugzakje? Eerder de handtas van Mary Poppins…

Het is maar goed dat je tegenwoordig gewoon naar LinkedIn kunt verwijzen, want mijn cv past allang niet meer op één A4’tje. Ik ben een bezige bij en een groot liefhebber van een leven lang leren. Vraag me gerust op een willekeurig moment naar mijn huidige studies; de kans is groot dat ik ergens een of andere opleiding of cursus volg. Mijn belangrijkste wapenfeiten:

  • 2013 – heden: Tekstschrijver / Communicatieadviseur / Eigenaar, Tekstbureau Studio Vuurvogel
  • 2010-2012: Projectmedewerker Marketing, Educatie & Communicatie, Biblionet Groningen
  • 2007-2011: Copywriter / Communicatieadviseur / Eigenaar, Tekstbureau Poppy Flower Writing
  • 2005-2007: Online Marketeer / Intern Coördinator, Traffic4u
  • 2000-2005: Doctoraal Communicatie- en Informatiewetenschappen, Bachelor Kunsten, Cultuur en Media en propedeuse Kunst- en Architectuurgeschiedenis, Rijksuniversiteit Groningen